Over Sustainable Impact

Sustainable Impact is een bureau voor ‘groene’ projecten. Ik leg verbinding tussen jongeren, burgers en bedrijven rondom duurzaamheid. Het zoeken, vinden en formuleren van oplossingen voor de duurzame vraagstukken van vandaag en morgen staat centraal. Deze oplossingen komen altijd tot stand in samenwerking met elkaar: met jongeren, onderwijsinstellingen, de overheid en de markt.

Ondernemende Denktank

Mijn naam is Joost Vosmer van Sustainable Impact. Mijn hart ligt bij de toekomst en wat we nalaten voor de volgende generatie. Dit gaat over thema’s zoals energie, voeding en circulariteit, maar vooral ook over participatie, verbinding en samenwerking. Mijn kracht ligt in het creëren van bewustwording en activatie. Ik heb een achtergrond in het kickstarten van nieuwe projecten die impact hebben. Met Sustainable Impact zet ik jongerencoöperaties op, rol ik lesprogramma’s uit op scholen en ontwikkel ik activiteiten zoals workshops en fieldtrips voor jongeren. Altijd rondom duurzaamheid en de ontwikkelingsdoelen die hierop aansluiten zoals de energietransitie, voedseltransitie en natuurbehoud of circulaire en duurzame productie.

Eerste Spin-off: Duurzaam Koken

De eerste spin-off is het workshop-programma Duurzaam Koken, waarbij jongeren op een speelse en interactieve manier leren over duurzame voeding. Vanaf schooljaar 2020-2021 zijn de workshops opgenomen in het landelijke onderwijsprogramma Jong Leren Eten.

Daarnaast zijn de workshops opgenomen bij de 400 beste ideeën in de Duurzame Dinsdag koffer die in september (2020) is aangeboden aan het kabinet. We zijn aangesloten bij Teachers for Climate en KEK: de Klimaat en Energie Koepel voor young professionals en supporter van de Duurzame Week en Food-Print Utrecht Region.   

Scroll naar boven