Chef-kok Rik geeft in aanloop naar de workshop wekelijks advies tegen voedselverspilling: #deTipvanRik. Hier zijn alvast enkele handige tips voor thuis:
Tip 1 – Controleer zelf of een product nog goed is. Op veel verpakkingen staat een THT-datum, een ten minste houdbaar tot datum. Dat wil niet direct zeggen dat een product na deze datum dus niet meer goed is!
Tip 2 – Kijk goed naar de houdbaarheidsdatum bij aankoop van je producten in de winkel. Check je versproducten op FIFO: first in first out – ook in je eigen koelkast!
Tip 3 – Koop wat je nodig hebt!
Tip 4 – Eten weggooien is vaak ook een gevolg van te veel eten maken. Hoeveelheden verkeerd inschatten gebeurt vooral bij producten als aardappelen, pasta en rijst omdat ze in gedroogde vorm weinig lijken, maar eenmaal aan de kook zetten ze uit. Tip: gebruik een maatbeker of weegschaal zodat je nooit te veel kookt. Of gebruik het handige eetmaatje van het Voedingscentrum. Je krijgt het bij onze workshopJ
Tip 5 – Op de site van het Voedingscentrum vind je nog veel meer handige besparingstips. Hier staan ze!
Tip 6 – Bij Maarssen aan de Kook kun je nu ook heerlijk dineren. Kom gezellig een keer langs…
Zelf een goede tip? Ga naar Insta en deel hem met ons via #duurzaamkoken #tipvanrik