Met de Minister samen tegen voedselverspilling

Afspraak met de Minister

Afspraak met de Minister

Begin 2020 bezocht ik de grootste horecabeurs van Nederland. De HoReCaVa. Hier komen start-ups en bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid, circulaire processen en bewustwording over voedsel. Ik kwam in gesprek met onze Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten.

In dit gesprek hebben we de afspraak gemaakt om het thema duurzame voeding op te pakken met jongeren. Samen tegen voedselverspilling! In gesprekken met middelbare schoolleerlingen is daarna het idee van duurzame kookworkshops ontstaan.

Duurzaam Koken is nu onderdeel van het landelijke subsidieprogramma Jong Leren Eten: Voor een Gezonde en Duurzame Generatie. Meer weten?

Daarnaast is het idee opgenomen in de Duurzame Dinsdag koffer met de 400 beste ideeën voor een duurzame toekomst. Meer lezen

Scroll naar boven