Aan tafel! Koken tegen voedselverspilling

Lekker kokkerellen met ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Onder leiding van chefkok Rik van der Schaft van kookstudio Maarssen aan de Kook nemen twintig jongeren de uitdaging aan in de workshop Duurzaam koken. Een statement tegen voedselverspilling dat is ontstaan toen jeugdambassadeur Joost Vosmer de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten ontmoette bij de kick off van de campagne tegen de voedselverspilling in Utrecht op de Horecava-beurs in Utrecht begin 2020.

De jongeren gaan koken met “verspild voedsel” uit de Magic Box van Too Good To Go. Dit is een club van Waste Warriors die strijdt tegen voedselverspilling. Die verspilling in Nederland kent getallen: ieder jaar verspillen we tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten. Dat is ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken per huis per jaar. Via de app van Too Good to Go kunnen ondernemers aangeven dat ze te veel aan voedsel hebben. Dat kan dan door anderen voor een zacht prijsje worden opgehaald en gebruikt.

Niet weggooien dus, maar gebruiken en opeten. Dat is ook het idee van de workshop. Die is speciaal ontwikkeld voor jongeren tot 25 jaar en is in de kookstudio van Maarssen aan de Kook.

Lees meer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven