Dit schooljaar gaan we…

Dit schooljaar gaan we…
Duurzaam Koken!

Het schooljaar staat weer voor de deur. Normaal zal het voorlopig niet zijn. Maar misschien heeft de coronatijd ook iets goeds gebracht: de aandacht voor duurzaamheid groeit. Voor verantwoord omgaan met de aarde en wat ze ons brengt. Minder vlees, meer biologisch, slimmer inkopen, minder weggooien… en ook kinderen zijn zich daar steeds meer van bewust.

Een van de mooie initiatieven op dit gebied zijn de workshops Duurzaam Koken op School die in september starten. Basis- en middelbare scholen kunnen vanaf 1 september subsidie aanvragen voor deze workshops via www.jonglereneten.nl.

Jong Leren Eten
Jong Leren Eten is het landelijke programma over gezonde en duurzame voeding van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselveiligheid (LNV).  Het doel is dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren informatie krijgen over voedsel en daar ook echt zelf mee aan de slag gaan. Zo leren ze op een ontspannen manier gezonde én duurzame keuzes te maken, in de winkel en in de keuken.

Duurzaam Koken op School
Op jonglereneten.nl vind je verschillende initiatieven. Een van de leukste is Duurzaam Koken op School. Er zijn 2 workshops: Verspillingsvrij Koken of Plasticvrij Koken. De eerste is een leerzame workshop waarbij de kinderen op school met een echte chef-kok zelf aan de slag gaan met ‘verspilde’, of liever gezegd ’geredde’, producten, bijvoorbeeld van Too Good To Go. Bij Plasticvrij Koken worden vooral lokale ingrediënten gebruikt die niet in plastic verpakt zijn. En dat is toch minder eenvoudig dan je denkt!

De workshops zijn geschikt voor de hogere groepen van de basisschool en voor het middelbaar onderwijs.

Jij bent de chef
De school hoeft zelf niets te regelen: er komt een chef met een complete mobiele keuken, of de workshop is op locatie. Natuurlijk gaan de jongeren zelf aan de slag. Voor de lekkere ingrediënten werkt de organisatie samen met lokale aanbieders. De organisatie van de kookworkshops is in handen van Sustainable Impact.

Leuke linkjes en info:

Noot voor de pers:

Voor informatie over de workshops Duurzaam Koken op school:

Joost Vosmer
Sustainable Impact
06 19 38 70 64
info@sustainable-impact.nl

Scroll naar boven