Duurzaam koken op jouw school?

Scholen kunnen (vanaf 1 september 2020) een subsidie aanvragen voor de workshops Duurzaam Koken op school. Kinderen en jongeren van 10 tot 25 jaar leren hierdoor op een speelse manier over duurzaam eten en duurzame keuzes in de winkel en in de keuken.

Dit doen we aan de hand van twee duurzame thema’s: plasticvrij en verspillingsvrij. Bij de plasticvrije workshop werken we met lokale producten en zo min mogelijk plastic verpakkingen. Tijdens de verspillingsvrije workshop werken we met onverkocht of overtollig geraakt eten van verschillende leveranciers.

Onder leiding van een echte chef leren jongeren praktische lessen over slimme keuzes, het bewaren en bereiden van groen en gezond eten en maken we samen een heerlijke maaltijd van twee of drie gangen. En daarna: lekker samen aan tafel. Eetsmakelijk! Scholen (PO en VO) komen via Jong Leren Eten in aanmerking voor een subsidie voor deze activiteiten. Stuur een mailtje, dan helpen we je verder of kijk op de site van Jong Leren Eten

Scroll naar boven