Les van de chef

Kok in de klas

Koken in de klas, hoe werkt dat eigenlijk? Met een echte chef-kok leren we over eten, steken we samen de handen uit de mouwen en gaan we na afloop met elkaar aan tafel. We werken met altijd lokale, plasticvrije of verspillingsvrije producten. Zo redden we maaltijden of gaan we samen met lokale leveranciers het gebruik van plastic tegen. Bekijk hier hoe dit eruit ziet op TikTok.

Subsidieregeling

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken.

Geheel verzorgde workshops

De workshops Duurzaam Koken vallen binnen dit programma en worden geheel verzorgd door een professionele kok die alle benodigdheden en ingrediënten meeneemt. Een aanvraag doen is simpel en kan via het subsidieprogramma Jong Leren Eten. Leerlingen kunnen ook zelf op hun docent afstappen of een mailtje sturen naar info@sustainable-impact.nl. Dan helpen we je graag verder.

Scroll naar boven